Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от шестнадесет жени,

...
Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от шестнадесет жени,
Коментари Харесай

Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от 16 жени

Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд е упрекнат в полово принуждение от шестнадесет дами, някои от които са били малолетни по време на хипотетичните произшествия, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира английския в. " Гаридън ".

Три от дамите настояват, че известният маг ги е упоил, преди да вършат секс.

Американското издание на английската медия твърди, че е разговаряло с повече от 100 души, проверило е полицейски и правосъдни документи по време на следствието, което обгръща интервала от края на 80-те години на предишния век до 2014 година,  отбелязва Агенция Франс Прес. 

Адвокатите на 67-годишния Дейвид Копърфийлд казват пред в. " Гардиън ", че клиентът им отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване и " в никакъв случай не се е държал неуместно с който и да било, още по-малко с малолетни ".

Илюзионистът е най-известен с това, че накара Статуята на свободата да изчезне, а през 90-те години на предишния век имаше връзка с немския модел Клаудия Шифър, напомня Агенция Франс Прес.

През 2018 година той беше упрекнат в полово посягане от някогашния американски модел Бритни Луис. Тя твърдеше, че е била дрогирана и полово насилвана три десетилетия по-рано, когато е била малолетна.

Тогава Копърфийлд отхвърли обвиняванията на манекенката. 

Луис е една от 16-те обвинителни на мага, с които в. " Гардиън " е разговарял. 

Други дами упрекват илюзиониста, че ги е докосвал на сцената по време на представленията си.

Дама, представяща се с псевдоним, пък споделя, че се е срещнала с Дейвид Копърфийлд, когато е била на 15 години. През идващите години той й се обаждал късно вечер и й изпращал дарове. Когато била на 18 години, двамата имали полова връзка по взаимно единодушие, отбелязва дамата. 

Адвокатите на Копърфийлд заявиха пред " Гардиън ", че двамата са имали връзка по взаимно единодушие, която е траяла четири години. Илюзионистът " изрично отхвърля всякакво подозрение за ухажване или друго непозволено държание ".

Името на Дейвид Копърфийлд е измежду изброените в правосъдните документи, свързани с делото на Джефри Епстийн - американският финансист, който се самоуби в пандиза през 2019 година, преди да бъде изправен пред съда за полови закононарушения и трафик на хора. Фактът, че името му е включено в листата, обаче не значи, че магът е взел участие в нелегално или недопустимо държание, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Нашият клиент не е знаел нищо за ужасяващите закононарушения на Епстийн ", споделят юристите на илюзиониста пред в. " Гардиън ", предава Българска телеграфна агенция.

Потърсени от Агенция Франс Прес, представителите на Копърфийлд не дадоха отговор незабавно на запитването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР